Beste lezer,

Het college van B&W heeft energiegebieden aangewezen waar op grotere schaal zonne- en windenergie opgewekt kan worden. Het college wil dat er in 2030 twee windturbines staan in Hengelo. Er zijn in totaal vijf zoeklocaties voor windturbines; één op bedrijventerrein Twentekanaal Zuid, twee op de Westermaat (waarvan er maximaal één kan komen op die locatie) en twee bij de kruising van de A1 en A35 in Woolde. Dit gebied is bij uitstek geschikt als energiegebied voor zonne- en windenergie. Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Bosch & van Rijn. Het bureau heeft de Hengelose zoekgebieden onderzocht en vergeleken. De gemeenteraad beslist eind 2021. Eerst kunnen inwoners deze zomer nog hun mening geven.

Meer informatie en kaartmateriaal vindt u als bijlage. U kunt dit uiteraard gebruiken voor uw eigen communicatiekanalen.
Bijgevoegd is ook de tweede nieuwsbrief die we sturen naar ruim 13.000 huishoudens in en rond de zoekgebieden, dus naast Hengelo ook in Dinkelland, Borne, Enschede en Hof van Twente. Deze nieuwsbrief wordt volgende week bezorgd.

Met vriendelijke groet,
Gemeente Hengelo

09-06-2021 Persbericht Zoeklocaties wind- en zonne-energie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.